Снимка Фейсбук, НавалниБорецът срещу корупцията, спрял да се храни преди три

...
Снимка Фейсбук, НавалниБорецът срещу корупцията, спрял да се храни преди три
Коментари Харесай

Нови протести в подкрепа на Алексей Навални

Снимка Facebook, Навални

Борецът против корупцията, спрял да се храни преди три седмици.

 Той упреква затворническата администрация по-специално в това, че отхвърля да пусне при него доктор, а той страда от двойна дискова херния и загуба на чувствителността в ръцете и краката.

Днешният ден беше определен от сподвижници на Алексей Навални и опозиционни дейци за образуване на нови митинги в поддръжка на опозиционера, чието здраве по време на престоя му в пандиза се утежнява.

Хиляди хора излязоха на улицата в десетки градове на Русия. За присъединяване се бяха записали над 465 хиляди души. Властите оповестиха акциите за неразрешени. Предварително бяха задържани опозиционери и сътрудници на Навални. Неговата говорителка Кира Ярмиш беше наказана на 10 денонощия затвор.

Хиляди хора желаеха независимост за Навални в Москва. Силите на реда бяха блокирали централни площади и улици и шествия от стачкуващи търсеха пътища за напредване из центъра. Сред хората беше и брачната половинка на опозиционера Юлия.

В Санкт Петербург също имаше отцепени площади. Местни медии оповестиха, че по време на арестите се употребяват електрошокови уреди. По данни на организацията ОВД-Инфо са арестувани над 450 души в десетки градове на Русия. Демонстрациите започнаха в Далечния изток и обгърнаха цялата страна.

Руски жители желаеха независимост за Навални пред кметството в Париж и пред съветското посолство в Лондон. Брюксел осъди задържането на сътрудници на опозиционера. Експерти, ангажирани от Организация на обединените нации, приканиха Русия да позволи здравна евакуация, защото животът на Навални е в сериозна заплаха.
  
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР